Skip to main content
home-page

Experimenteel groen

8
0

De projecten

Willekeurig
Populair
Recent
Tuinstraat De Darsen op Luchtbal
Vorig jaar startte een buurttuin in de tuinwijk van Luchtbal. Dit jaar willen de bewoners graag uitbreiden naar een aantal boomvakken in de Philadelphiastraat en Brooklynstraat - en naar een nieuw te (her)aanleggen perceeltje.
Jeroen D.
0 0
lees meer
Armandus-arcaden
Dit proefproject brengt enkele groene arcaden aan de oostrand van de Sint-Amandusstraat aan: metalen bogen met bloeiende klimplanten tegen de straatrand voor de Samentuin Seefhoek en enkele identieke bogen tegen de straatrand voor de Buurthoningtuin. Er komt een onderhoudscontract met de buurt.
Anton V. van Fundament 2060 VZW
0 0
lees meer
Onder Stroom groene stadsoase
In 2022 onderneemt Onder Stroom een vergroeningsactie om het levendige en open Stroomplein verder te transformeren tot groene stadsoase.
Vincent P. van Onder Stroom vzw
0 0
lees meer
Greenfo
Twee grote bloembakken met daartussen een infobord om de mensen uit de straat te informeren over activiteiten in de straat en van het district.
Buurtcomité C.
0 0
lees meer
Tiny Forest – een minibos voor Antwerpen Noord
Een minibos of 'Tiny Forest' is een klein bosje met inheemse bomen en planten ter grootte van een tennisbaan dat natuur én mens ten goede komt: bijdrage tegen de klimaatopwarming, toevluchtsoord voor de natuur en gezonde ontmoetingsplek. Dit project zoekt een geschikte locatie met de buren van Antwerpen Noord en laat zo'n bosje aanplanten als proefproject.
Malte B.
0 0
lees meer
Groen, groener, groenst
De groene ader is een groene zone die slingert doorheen de wijk Sint-Andries. Met dit project wil Veerkrachtig Sint-Andries de drukke Franckenstraat verbinden met de aanpalende rustige woonerven.
Sylvia V. van KlimaatRobuust Sint-Andries
0 0
lees meer
Tuinstratencoalitie-festival
In 2022 organiseert dit project een meerdaags Tuinstratenfestival in district Antwerpen om zo alle inwoners te inspireren om van hun straat een tuinstraat te maken. Jong en oud. Tijdens het festival kunnen inwoners verschillende workshops volgen in ongeveer tien tuinstraten verspreid over het district Antwerpen. Er zullen ook andere activiteiten georganiseerd worden (lezingen, documentaires, wedstrijd, panelgesprekken, infosessies,…). In tien straten worden groene interventies begeleid. Voor de organisatie wordt een 2/5de werkkracht aangeworven.
Koen W. van Commons Lab
0 0
lees meer
Natuur voor onze Driesnelse muur!
Er staat een grote kale muur in de Driesnellenstraat. Het is de ideale locatie om veel groen voor te zetten, samen met één of meerdere gevelregentonnen om het andere groen in de straat van water te voorzien.
Karlien S.
0 0
lees meer