Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Experimenteel groen

Natuur voor onze Driesnelse muur!

Korte omschrijving

Er staat een grote kale muur in de Driesnellenstraat. Het is de ideale locatie om veel groen voor te zetten, samen met één of meerdere gevelregentonnen om het andere groen in de straat van water te voorzien.

Wat is het totale budget voor jouw idee?

7500

Wie voert het uit

bewoner(s)

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Wat ga je doen?

Het idee gaat voor een radicale vergroening met een Wow-effect. Het gaat niet om een simpel rijtje plantenbakken. Het idee is één langgerekt meubel langs de muur (een 20m). Een meubel met een hoog-laag afwisseling zowel qua structuur als in beplanting. Het kan gaan om een afwisseling van appelkisten met daartussen een soort zitvolume waarin ook beplanting verwerkt zit. Eveneens voorzieningen waardoor klimplanten de hoogte in kunnen groeien en daarbij de muur verstoppen, alsook een groen dakje vormen boven de zitvolumes. De zitvolumes kunnen gelijkaardig zijn aan de zogenaamde "parklets" van Klimplant vzw, dus mogelijkheid tot zitten, klauteren én groen. De beplanting wordt een mix van bomen, klimplanten, grassen, planten, bloemen en bodembedekkers. Zoveel mogelijk groen blijvend in de winter en sowieso winterhard. Alles geplaatst op wielen zal voor Fluvius welkom zijn moest er toch ooit eens een probleem zijn waarbij verplaatsing nodig is. Ontwerp en uitvoering zou kunnen door Atelier Recup, mogelijk met hulp van buurtbewoners. Het moet mooi zijn voor het oog, functioneel én groen.

 

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

Hoe meer groen in het district hoe beter voor iedereen. De buurtbewoners genieten van het uitzicht op een mooie groene muur. Véél aangenamer dan nu.

Welke valkuilen zie je?

Toestemming eigenaar. Technische mogelijkheden

Hoe ga je jouw idee uitvoeren? Welke stappen zet je wanneer?

Voor goedkeuring; met district en eventueel Elegast op zoek naar goede voorbeelden voor budgetbepaling, goedkeuring eigenaar vragen (ik heb reeds contact), vragen aan NADA (expert) voor samenwerking en/of info, flyeren en stemmen ronselen... Na goedkeuring; afhankelijk van de mogelijkheden, regentonnen plaatsen kan bijvoorbeeld met vrijwilligers uit de buurt. aandacht voor draagvlak in - en communicatie met - de buurt


Hoeveel investeringsbudget denk je nodig te hebben?
Investeringen zijn duurzame goederen zoals de aankoop van computers, nieuwe meubels, een tuinhuis etc.

Investeringsbudget: bedrag (schatting).

7500

Investeringsbudget: meer uitleg

  • min 2 regentonnen van 1000L = 2x540€ = 1080
  • Werkuren, dagtarief Atelier Recup 300€, 15dagen geschat = 15x300= 4500€
  • Appelkisten, incl grond en transport 250€x10=2500€
  • Hout (bij Buurman vzw)
  • Werkmateriaal, beplanting, ...

Totaal: 7580€ afgerond naar 7500€

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet