Skip to main content
home-page
home-page

Verkeer afremmen

7
0

De projecten

Willekeurig
Populair
Recent
Verkeersdrempels Kerkstraat-Wetstraat-Huybrechtsstraat

Een verkeersdrempel (buskussen) of twee-drie in de Kerkstraat ter hoogte van de kruising met Wetstraat en Huybrechtsstraat met eventueel zebrapaden aan beide zijden. Zo kunnen de vele voetgangers en fietsers de Kerkstraat veiliger oversteken aan het stuk waar erg snel gereden wordt.

Steven D.
0 0
lees meer
OK traag & groen!
Dit proefproject wil een aantal ‘groeneilanden’ met als hoofddoel een verkeersremmende inrichting van de straat, gecombineerd met een fietsenstalling, extra bomen en zitbanken.
Bart N.
0 0
lees meer
Structurele aanpak foutparkeeroverlast

In het stuk Constitutiestraat tussen Bisschop- en Offerandestraat wordt er consequent geparkeerd aan een zijde van de straat waar niet geparkeerd mag worden. Op strategische plaatsen obstakels zetten kan dit structureel oplossen.

Jan V.
0 0
lees meer
Maak van de Herderinstraat een veilige en gezellige straat
Het gezellige woonerf Herderinstraat verliest zijn charme en veiligheid door auto's die vaak te snel rijden. Maak dit een veilige en leuke straat door de snelheid van auto's te beperken door bijvoorbeeld bloembakken te installeren en zo een asverschuiving te realiseren.
Chantal W.
0 0
lees meer
Proefproject: Optische illusie wegmarkering
Door zebrapaden, 30km/u of eventuele andere markeringen in optische illusie aan te brengen, worden automobilisten alerter en voorzichtiger bij het benaderen van oversteekplaatsen. Zo hebben proefprojecten in Indië, IJsland en Londen bewezen. District Antwerpen voert hiernaar een onderzoek en voert minstens één proefproject uit indien mogelijk.
Deborah A. van Groot Licht vzw
0 0
lees meer
Filebingo
Filebingo pakt het fileleed in de Abdijstraat aan op een ludieke manier. Comité Bump verdeelt gratis bingokaarten aan de autogebruikers die er wekelijks urenlang in de file staan. De speelse boodschap maakt duidelijk dat er alternatieven zijn.
Bavo W.
0 0
lees meer
Zebrapad Oranjestraat - Viséstraat - parking
Dit is een veel gebruikte oversteekplaats waar mensen van en naar het park gaan (ook auto's die willen parkeren). Ondanks de vluchtheuvel letten autobestuurders vaak niet op overstekende voetgangers en fietsers.
Astrid M.
0 0
lees meer