Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Ontharden

Boominzicht ... in de Boudewijnsstraat

Korte omschrijving

De bewoners van de Boudewijnsstraat ontharden hun straat en planten bomen ter hoogte van de huizen. Zo maken ze er een aangename plek van voor de hele buurt. Bomen in de straat maken een straat niet alleen mooier, maar ook verkeers- en milieuvriendelijker.

Wat is het totale budget voor jouw idee?

66000

Wie voert het uit

district Antwerpen

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2018

Wat ga je doen?

Wij zouden door het district 8 bomen willen laten planten en de perken eronder zouden wij graag zelf mooi en netjes onderhouden. In onze straat heerst een fijne sfeer. We organiseren veel straatactiviteiten en het onderhoud van deze perkjes zien wij als een nieuwe activiteit. Jaarlijks doen wij mee met de lentepoets, budget lentepoets voorzien wij ​dan voortaan voor de aanleg en onderhoud van de perkjes. Wij hebben heel de straat betrokken bij deze aanvraag door een verkiezing te houden: een duidelijke resultaat … graag veel bomen. Concreet: hoek​en Boudewijnsstraat - Ballaarstraat op deze hoeken werden reeds paaltjes geplaatst om het verkeer vlot te laten verlopen (vaak geparkeerde wagens op de hoek die het verkeer hinderen). Graag twee bomen ipv van deze paaltjes. hoeken Boudewijnsstraat - Stefaniestraat elke vrijdag zijn hier problemen met de vuilniswagens en op andere dagen vaak met vrachtwagens (vaak geparkeerde wagens op de hoek die het verkeer hinderen). hoeken Boudewijnsstraat - Rudolfstraat/Clementinastraat aan de ene zijde werden reeds grote voetpaden aangelegd: bomen zijn hier een kleine ingreep. Bomen aan de andere zijde van dit kruispunt: esthetisch, harmonieus. De Boudewijnsstraat thv “Den Bell” werd reeds aangelegd met bomen: door nieuwe bomen van hetzelfde type aan te planten creëren we eenheid in heel de straat.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

de straat aantrekkelijker maken in dezelfde stijl met andere deel straat, oplossing bieden voor de stijgende temperaturen, ontharding, perkjes samen onderhouden en verkeersremmend voor een buurt waar veel jonge kinderen wonen.

Welke valkuilen zie je?

mogelijk wil niet iedereen een boom voor zijn huis. We weten echter dat voldoende mensen dat wel willen. De huidige plaatsen kunnen mogelijk ook in functie daarvan aangepast worden. We hebben gekozen om telkens de bomen te voorzien op de hoeken van de straten, zodat er zo weinig mogelijk parkeerplaatsen opgeofferd dienen te worden. Ook hebben we uiteraard geen zicht op de mogelijke leidingen in de ondergrond. De impact op de infrastructuur is misschien groter? De kost dus eventueel ook?

Hoe ga je jouw idee uitvoeren? Welke stappen zet je wanneer?

aandacht voor draagvlak in - en communicatie met - de buurt
de eerste stappen zullen door het district uitgevoerd worden,
het onderhoud van de perkjes zal door de bewoners gebeuren.


Hoeveel investeringsbudget denk je nodig te hebben?
Investeringen zijn duurzame goederen zoals de aankoop van computers, nieuwe meubels, een tuinhuis etc.

Investeringsbudget: bedrag (schatting).

66000

Investeringsbudget: meer uitleg

geen


Hoeveel werkingsbudget denk je nodig te hebben?
Werkingskosten zijn bijvoorbeeld verbruikskosten, huur, knutselmateriaal, etc.

Werkingsbudget: bedrag (schatting)

0

Schatting en begroting werkingskosten

budget lentepoets voorzien wij ​dan voor aanleg en onderhoud: we bespreken dit met enkele jongeren in onze straat die kennis hebben van de juiste planten rond de bomen + verschillende buren hebben het juiste tuingerief om de perkjes te onderhouden.


Hoeveel personeelsbudget denk je nodig te hebben?
Werken alle krachten samengeteld fulltime (100%), 4/5 (80%), ..., 1/5 | Over welke periode: 1 maand, ...

Personeelsbudget: bedrag (schatting)

0

Personeelsbudget: meer uitleg

geen

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet