Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Meer bomen

Maak de Doornelei terug groen!

Korte omschrijving

Op de hoek van de Doornelei was ooit een prachtige parktuin. Geef de Doornelei een stukje van zijn groene karakter terug door een boom in de straat te plaatsen en ze zo te verbinden met het domein Hertoghe en Sint-Hubertusstraat.

Wat is het totale budget voor jouw idee?

12000

Wie voert het uit

district Antwerpen

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2018

Wat ga je doen?

De Doornelei werd door de jaren heen van een residentiële lei een drukke straat voor doorgaand verkeer tussen de Karel Oomstraat en de Generaal Lemanstraat. Het aanplanten van bomen kan de leefbaarheid en gezelligheid verhogen. Er komen veel nieuwe gezinnen in de straat wonen (vaak met jonge kinderen) en ook voor hen zou dit de straat een fijne plek maken. Hopelijk geven de bomen ook een signaal aan de automobilisten dat deze straat meer is dan een drukke en snelle doorgang! Het aanplanten van bomen kan ook de bewoners motiveren om meer groen aan te planten of bloembakken te zetten en zo deze straat een meer gezellige aanblik te bieden en de bewoners door hen mee voor het groen en de voorspiegelde te laten zorgen met elkaar in verbinding te laten gaan. Op deze manier kan de Doornelei hopelijk een beetje in zijn oude glorie hersteld worden en meer aansluiten bij de rest van het karakter van de wijk!

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

De meting van curieuzeneuze gaf een donkerrode score aan de hoek van de Doornelei en Generaal Lemanstraat. De aanwezigheid van bomen zou de luchtkwaliteit ietwat kunnen verbeteren wat een meer waarde voor alle bewoners is. Een meer groene en leefbare straat werkt ongetwijfeld de verbinding tussen de bewoners in de hand. Dit kan de anonimiteit die in deze straat heerst hopelijk wat opheffen en de cohesie onder de buurtbewoners verhogen. Een aangename buurt zorgt voor een leefbare buurt. Een leefbare buurt wordt door de buurtbewoners gekoesterd en verzorgd. Buren helpen elkaar én de buurt schoon en gezellig houden.

Welke valkuilen zie je?

Geen eigenlijk!

Hoe ga je jouw idee uitvoeren? Welke stappen zet je wanneer?

Jammer genoeg kunnen we dit idee niet zelf uitvoeren en hebben we hierbij de stad nodig om hoet voetpad aan te passen, boomvakken te voorzien en bomen aan te planten.
aandacht voor draagvlak in en communicatie met de buurt  


Hoeveel investeringsbudget denk je nodig te hebben?
Investeringen zijn duurzame goederen zoals de aankoop van computers, nieuwe meubels, een tuinhuis etc.

Investeringsbudget: bedrag (schatting).

12000

Investeringsbudget: meer uitleg

uitgraven gat in wegdek, afvoer/aanvoer, maken boomrooster, boom, ...

Schatting en begroting werkingskosten

Idem

Personeelsbudget: meer uitleg

De groendienst van de stad kan dit misschien opnemen?

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet