home-page
home-page
Ontdek het thema

Buurtconcerten en –feesten

Zuiderburen Festival 2022

Korte omschrijving

Het Zuid verdient zijn tweedaags buurtfeest en dat probeert VZW OostWestZuidBest al enkele jaren met veel plezier te verwezenlijken. Een gratis stadsfestival voor alle districtsbewoners met muziek, activiteiten voor jong & oud, food-market én cultuur!

Kies eventueel een foto bij jouw idee

Wat is het totale budget voor jouw idee?

30000

Wie voert het uit

vzw

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2000

Wat ga je doen?

Zoals voorbijgaande jaren staat Zuiderburen voor hét buurtfeest van de mooiste wijk van Antwerpen: ‘t Zuid. Zuiderburen Festival, een organisatie van vzw OostWestZuidBest, is een buurtfeest dat werd gestart door vrienden, voor vrienden. Leeftijd, geslacht, religie, origine... maakt allemaal niet uit. Zuiderburen is gratis én voor iedereen. Het enige dat we in ruil vragen is een enorme portie “goesting”, je glimlach volgt automatisch. Beloofd! Via onze 4 pijlers : VRIENDEN ● ETEN ● MUZIEK ● CULTUUR werken we met lokale Antwerpse helden samen om er een top editie van te maken. VRIENDEN : zoals onze salsa initiatie van dansvereniging Peña Al Andalus of onze Morning Workout door The Brick. ETEN : van lokale horeca helden zoals Charlie’s - Butchers Coffee of FinJan.. MUZIEK : van jong lokaal geweld tot Discobaar A Moeder als Antwerpse topper op onze Zuiderburen stage maar ook live optredens op onze foodcourt voor lokale bands en Radio Beton (Betonne Jeugd VZW) met animatie overdag voor de jongste Zuiderbuurtjes. CULTUUR : ism het KMSKA , de andere musea op ‘t Zuid en de gallerijen brengen we cultuur dichter bij iedereen die dag. Voorbije jaren gebeurde de financiering 100% obv commerciële sponsors. Door Covid-19 was onze financiering volledig opgedroogd én zijn we voor onze 3e editie in 2021 een succesvolle samenwerking met Burgerbegroting gestart. Deze mooie samenwerking willen dan ook graag in een 2e jaar verder zetten. Door de ondersteuning van Burgerbegroting kunnen we wegstappen van het commerciële gebeuren en ons als VZW nóg meer focussen op onze waarden : - CULTUUR (Samenwerking Musea & gallerijen) - meerwaarde voor de districtsbewoners (Ons VRIENDEN programma) - meer focus op milieu-vriendelijkheid, duurzaamheid en gehoorbescherming - en andere zaken die meerwaarde creëren voor onze buurt, (horeca-)partners en de stad/district in zijn geheel De financiële druk om een gratis buurtfeest te organiseren is enorm, vandaar dat de ondersteuning van Burgerbegroting voor ons als VZW dé oplossing is om met de juiste focus meerwaarde te creëren voor dit buurt initiatief.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

De gehele buurt viert samen en geniet zorgeloos van een mooi 2-daags buurtfeest dat de lokale horeca & winkeliers een duwtje in de rug geeft - een podium geeft aan jonge, opkomende en lokale artiesten - cultuur vanuit de musea tot bij het bredere publiek brengt. Zuiderburen: het grootste terras van Antwerpen. Voor én door vrienden.

Welke valkuilen zie je?

De striktere Covid-19 maatregels die zullen opgelegd worden zullen strikt als organisatie gevolgd moeten worden in 2022.

Hoe ga je jouw idee uitvoeren? Welke stappen zet je wanneer?

De financiële draagkracht van sponsors die dient vanuit het District opgevangen te worden om dit project te kunnen realiseren. De overige plannen zijn, net zoals onze jaar 1 samenwerking met Burgerbegroting, volledig uitgewerkt door een ervaren kern-team van vrijwilligers (mar. comm. Plan // financieel plan // productieplan // ..). Het projectresultaat dat we als organisatie voor ogen hebben : - Er vond een 2-daags gratis festival plaats op het Zuid (postcode : 2000) - Er waren mistens 1.500 aanwezigen verspreid over twee dagen - Er werd gemikt op district- & buurtbewoners en lokale partners voor deelname - Er vond minstens 3 gratis workshops voor bewoners plaats per dag - er zijn minstens 5 lokale horecapartners betrokken bij het festival - er is minstens 1 lokale cultuurpartner betrokken bij het festival


Hoeveel investeringsbudget denk je nodig te hebben?
Investeringen zijn duurzame goederen zoals de aankoop van computers, nieuwe meubels, een tuinhuis etc.

Investeringsbudget: bedrag (schatting).

5000

Investeringsbudget: meer uitleg

Duurzame materialen (herbruikbare bekers, duurzame horeca- en evenmaterialen,... )


Hoeveel werkingsbudget denk je nodig te hebben?
Werkingskosten zijn bijvoorbeeld verbruikskosten, huur, knutselmateriaal, etc.

Werkingsbudget: bedrag (schatting)

25000

Schatting en begroting werkingskosten

Lokale muzikanten : 8000 EUR Infrastructuur & productie : 9500 EUR (huur licht & geluid, podia,...) Marketing & Communicatie : 5000 EUR (sociale media, affichage, websitemodules,...) Vrijwilligersvergoedingen, artiestenvergoedingen : 2500 EUR


Hoeveel personeelsbudget denk je nodig te hebben?
Werken alle krachten samengeteld fulltime (100%), 4/5 (80%), ..., 1/5 | Over welke periode: 1 maand, ...

Personeelsbudget: bedrag (schatting)

0

Personeelsbudget: meer uitleg

OostWestZuidBest VZW werkt met vrijwilligers die vergoed worden tijdens het event (zoals vermeld in de werkingskosten : 2500 EUR)

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet